Gå til hoved-indhold

Søndag den 12 januar 2020

Skt. Laurentii menighed har efterhånden en lang tradition for at fejre Hellige Trekongers fest i smukke omgivelser på Ledreborg Slot.

Den 12. januar i år, blev de Hellige Tre Konger modtaget højtideligt i slotskirken ved vores sognepræst pastor Mate. Igen i år havde de tre vise mænd en lille gave med til alle børn, som var med i kirken. Stemningen var god, og både børn og voksne var glade for besøget langvejsfra. Slotskirken var fyldt med børn, voksne og ældre, som kom for at fejre kongernes ankomst.

Fejringen afsluttedes med fællesspisning i slottets Familiesal. Menuen ligger fast og bestod af: varm oksekødsuppe med kød- og melboller med brød til, pølsehorn til børnene, kaffe/ te, kager og småkager og forskellige drikkevarer, lidt for en hver smag.

Det er ikke så længe siden, at fejringen af Hellige Tre Konger i Ledreborg bestod også af en vandring gennem slottets park. Men for nogle år siden har tidligere sognepræst pastor Marcos erstattet vandring gennem parken med modtagelse af de Hellige Trekonger under messen i slotskirken. Ledreborg slotskapel blev derfor scenen, hvor historien om de Tre Hellige Konger Melchior, Casper og Balthasar udspiller sig og bliver genfortalt i form af et kort teaterstykke. Historien om de tre vise mænd, som kom for at besøge det nyfødte Jesusbarn og bragte deres gaver af guld, røgelse og myrra med sig.

Siden har fejringen i Ledreborg vokset i antal af deltagere og blevet til familie og børnenes fest. Også flere af de ældre medlemmer af menigheden er i stigende grad begyndt at komme.

Fejringen i Ledreborg er med tiden blevet til en fest, hvor mange katolikker og ikke katolikker mødes. En fest som afsluttes med fællesspisning i slottets smukke og stemningsfyldte Familiesal.

På gensyn til næste år.