Gå til hoved-indhold

Sogneudflugt 24. august 2019

Katolske spor på Eskilsø

Lørdag den 24. august 2019 besøgte Skt. Laurentii menighed Eskilsø, som er den største og eneste beboede ø i Roskilde Fjord. Udflugten blev allerede fastlagt sidste år, efter besøget på Æbelholt Klosterruin nord for Hillerød. Begge steder er nemlig knyttede til Skt. Vilhelms liv og virke i Danmark i årene 1165-1203.

Vi var en gruppe på 44 personer med 7 børn med yngste Miriam på 6 mdr. P. Marcos havde to af sine gæster fra Spanien med og vores nye sognepræst p. Mater Rada deltog også i valfarten. Vi var meget heldige med vejret. Sommervarmen og solen gjorde besøget særligt smukt.

Eskilsø har ingen landadgang, og vi blev derfor sejlet over i en motorbåd. Sejlturen var en stor oplevelse for både voksne og børn. Den tog ikke mere end ca. 10 min, men spændende var den.

Øen mødte os med sin stilhed og ro. Øens græsområder åbnede pludseligt en natur som var uforstyrret af menneskets hånd. Eskilsø er nemlig et vigtigt leve- og ynglested for mange fuglearter og har siden 1985 været beskyttet som naturreservat.

Efter frokosten fortalte Jørgen Nybo Rasmussen levende om i abbed Vilhelms liv og brødrenes historie på Eskilsø i 1100-tallet.

Afsluttende fejrede p. Marcos og p. Mate messe ved klosterruinerne som i sommersolens skær var både smuk og højtidelig.

Turen hjem var ligeså smuk og sjov og alle kom godt hjem den eftermiddag.