Gå til hoved-indhold
 logo

Den katolske kirke i Danmark

Den katolske kirke i Danmark består af Bispedømmet København med Sankt Ansgars Kirtke i Bredgade i København som Domkirke.

Biskop er Czeslaw Kozon.

Sankt Laurentii Menighed i Roskilder er én af de 45 katolske menigheder i Danmark.

Find flere oplysninger om Bispedømmet København og den katolske kirke på 
katolsk.dk

a

Katolsk Minileksikon

De 2418 opslagsord i Katolsk Minileksikon falder i tre grupper:

1) Tekniske termini i katolsk sammenhæng, som trænger til en kort forklaring.

2) Centrale religiøse begreber som tro, sakramenter og Kirke, der får en længere redegørelse for, hvad Bibelen og den katolske Kirke siger herom.

3) Almenmenneskelige begreber som angst, glæde, ensomhed, seksualitet, frihed og gæstfrihed, der ligeledes belyses ud fra Bibelen og kristen praksis ned gennem kirkehistorien. 
Find Katolsk Minileksikon her.

Danmarks Unge Katolikker

DUK bygger morgendagens kirke på denne dags børn og unge. Danmarks Unge Katolikker (DUK) blev stiftet i 1948 og er Den Katolske Kirkes officielle børne- og ungdomsorganisation i Danmark. I DUK tager man hånd om troen og leder de unge på vej i samarbejde med menighederne, skolerne og andre katolske samarbejdspartnere.
Læs mere om DUK her.

Caritas

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer. Caritas arbejder ud fra et kristent menneskesyn uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet.
Læs mere om Caritas her.

Sankt Vincentgrupperne

Sankt Vincentgruppernes hjælpearbejde er inspireret af den franske katolske præst Vincent de Paul (1581-1660) der kom fra fattige kår. Han viede sit liv til at lindre nøden blandt de dårligst stillede i samfundet. SVG’s mission er at støtte humanitært hjælpearbejde til fordel for fattige primært i udviklingslandene.
Læs mere om Sankt Vincentgrupperne her.

 

Birgittineroblaterne

Birgittineroblaterne, er tilknyttet Birgittinerordenen i det nærmeste birgittinerkloster, som i Danmark ligger i Maribo. Oblaterne er forpligtet til at leve i verden i forening med det birgittinskeordensfællesskab og efter den hellige Birgittas ånd. Priorinden i klosteret er også priorinde for oblaterne. 

Sankt Birgitta Kloster 'Habitaculum Marie' , Refshalevej 81, 4930 Maribo

Spørg nærmere til vores kontaktperson: Ellen Margrethe Birgitta Nelth

Læs mere om birgittinerordenen her.

 

 

Vor Frue af Karmels Sekularorden

Vor Frue af Karmels Sekularorden har som formål at hjælpe medlemmerne til at leve et kontemplativt og apostolisk liv i verden i den teresianske karmeliterordens ånd. Skt. Josefs Karmel kloster, Brødeskovvej 14, 3400 Hillerød.
Læs mere om Skt. Josefs Karmel her. 

Præses for den danske fraternitet Vor Frue af Karmels Sekularorden er Anne Balleby.
Læs mere om Karmels Sekularorden her.